Oi ihana keväinen Vaasa | Oh how lovely Vaasa trip

Minitiimin kevään ja kesän näyttelyturnee starttasi Vaasasta, jonne ilmoitin kolme koiraa. Nukan ekan kerran pentuihin (täytti vaadittavat 7 kk muutamaa päivää aiemmin), Naksun valioihin ja Nepparin vetskuihin. Sopivan löysä näyttelypäivä siis – jokaisen luokan välissä oli ruhtinaallisesti aikaa, eikä tullut kiire koirien laittamisessa.

Nukan ensiesiintyminen jännitti minua etukäteen kovasti, sillä se on osoittanut pari edellistä viikkoa murkkuilun oireita. Turhaa jännittämistä, ylimääräistä hötkyilyä ja hämmentämistä. Keskiviikon viimeistelytreenit pallohallilla kuitenkin lupailivat jo parempaa olevan tulossa jossain vaiheessa…

Nukka esiintyi ekakertalaiseksi (oli ensimmäisen kerran koiratapahtumassa – eli emme ole käyneet mätsäreissä tms.) ihan hienosti. Yhteiskierroksella se kuunteli kyllä takanatulijaa, mutta malttoi seisoa ryhmässä paikallaan ja näytti korviaankin. Pöydällä se on aina seisonut kivasti, eikä pöytä tälläkään kertaa tuottanut ongelmia. Myös yksilöarvostelussa se seisoi rauhallisena paikallaan ja esitti itseään. En viitsinyt ruveta säätämään jalkoja optimaaliseen asentoon (olisin tykännyt, jos takajalat olisivat olleet taaempana), jotta pennulle ei jää huono maku suuhun ekasta näyttelystä. Jalkojen asento ehditään säätää kesän aikana kuntoon, on meinaan sen verran monta näyttelyä merkattu jo kalenteriin. Tuloksena ekan kerran pönötyksestä PEK2 ja kunniapalkinto. Arvostelu oli hieno ja tuomari löysi taitavasti Nukan viat Hymiö smile

Naksu tykkää Vaasan näyttelystä – ja niin muuten minäkin! Harvassa näyttelypaikassa on niin ihanan väljää ja leppoisaa kuin Botniahallissa. Näyttelytoimikuntakaan ei kuuluttele jonninjoutavia ämyreistään. Vain, kun on aihetta.

Naksu pönötti valioluokassa itsensä kolmanneksi ja pu-luokassa samaten. Tästä on hyvä lähteä kesäkauteen ja ulkokentille. Arvostelu oli naksunnäköinen.

Mein mummokoira sai edustaa yksin shelttiveteraaninarttuja, sillä se oli luokkansa ainoa osallistuja. Helppo kilpailu siis Hymiö wink

Mummokoira oli aivan liekeissä. Se uhkui alusta loppuun hyvää oloa ja showmanshipiä. Jotain tekemistä oli ehkä nälälläkin, sillä päivä oli jo pitkällä iltapäivää, eikä koirat olleet saaneet aamulla ruokaa. Namipussissa sen sijaan tuoksui ihana lihapulla, nam!

Pähkäilin jo pöydällä, että tuomari taitaa tykätä meidän Neepiläisestä, kun totesi ykskantaan, että “just lovely”. Arvostelu oli 9,5-vuotiaalle koiralle yhtä suitsutusta – vieläkin sydämessä lepattaa, kun tuntuu niin mukavalta. Lopputulos pn-kisassa PN1, rop-veteraani-kisassa ROP-vet ja rop-kisassakin mummo veti pitemmän korren. Neepi teki Nirput (Nirppu oli 10-vuotiaana kasvattajatuomarilla ROP Kajaanin näyttelyssä). Jospa liekkejä riittäisi vielä kevään ja kesän muihinkin näyttelyihin. Underbar!

Kehässä pyörähti lauantaina myös kasvattini Norris, joka sai tulokseksi tällä kertaa H:n. Poikonen tarvitsee lisää aikaa; massaa ja turkkia. Tuomarin sanoin “at this moment he doesn’t have a body”.

Koirieni arvostelut (vain ruotsiksi), tuomarina rotuspesialisti Carin Åkesson, Windrest sheltit, Ruotsista.

Nukka (PEK2 KP)
“En tikvalp av hög kvalitet. Huvudet har bra kilform men kunde ha litet bättre parallella plan. Utmärkt underkäke. Välplacerade öron. Utmärkt överlinje. Mycket bra volym i bröstkorgen för åldern. Utmärkta vinklar, rör sig med vägvinnande steg. Korsar frambensrörelserna något. Utmärkt pälskvalitet.”

Nacho (ERI3 SA PU3)
“Hane av utmärkt storlek med bra helhet. Huvudet har aningen djupt stop. Utmärkt nosparti. Mörka ögon. Något lätt öron. Utmärkt överlinje. Välkroppad. Välvinklad. Rör sig med utmärkt steglängd. Vacker päls o färg.”

Neppari (ERI1 SA PN1 ROP-veteraani ROP)
“En underbar veteran som har bästa tänkbara proportioner och silhuett. Välformat huvud. Aningen runda litet ljusa ögon. Utmärkt hals o rygg. Mycket bra förbröst. Välvinklad. Rör sig med utmärkt steglängd. I strålande kondition för sin åldern. Välvisad. Underbar.”

Norris (H)
“För stor hane. Kilformat huvud. Litet runda ljusa ögon. Litet brett placerade öron. Utmärkt överlinje. I dag är han mycket utvecklad i kroppen. God skuldervinklar. Tillräckliga vinklar bak. Rör sig med bra steglängd. Allt för trångt framifrån.”


We visited Vaasa show in Saturday and my shelties did well. Neppari won BOB and BOB veteran at the tender age of 9,5 years. Nacho placed BD3 and Nukka started her show career with flying colours by placing second in puppy class. She also got Honour prize. I am sooooo proud of her because she behaved well although last two show training sessions did not go well. The breed was judged by Carin Åkesson, Windcrest Shelties, Sweden.