Pari geenitestitulosta | Few gene test results

Muru ja Naksu geenitestattiin Slovgenilla MDR1-mutaation varalta, sekä Muru CEA:n osalta. Homma hoitui yhtä nopeasti ja kätevästi kuin kesällä. Tilasin tarvittavat poskisoluharjat Slovgeniltä, ja ne tulivat postitse muutamassa päivässä. Koska Kennelliitto ei toistaiseksi kirjaa geenitestituloksia omiin järjestelmiinsä, eikä geenitestaus ole esim. pentujen rekisteröinnin ehtona Suomessa, otin poskisolunäytteet itse. Jotta testitulos on validi, kannattaa näytteitä ottaessa noudattaa samanlaista huolellisuutta kuin eläinlääkärissäkin. Poskisoluharjoihin ei saa sekottua toisen eläimen tai näytteenottajan soluja ja jokaisen harjan tulee antaa kuivua ennen postitusta.

Lähetin näytteet torstaina iltapäivällä, ja seuraavana maanantaina, eli eilen sain sähköpostiini kuittauksen, että näytteet olivat perillä. Tänään, tiistaina sähköpostiin kilahti ensimmäiset tulokset. Muru on MDR1 +/+ (terve) ja Naksu MDR1 +/- (kantaja). Murun CEA-tulosta joudumme varmaan odottamaan vielä viikon, sillä näytteet tutkitaan toisessa labrassa.


Muru and Nacho were gene tested for MDR1 in Slovgen and I’ve got test results today. Muru is NON-affected (+/+) and Nacho is a carrier (+/-) for MDR1. Still waiting Muru’s CEA gene test results (should come within a week).