Hidastempoinen syksy | Slow life continues in autumn

Edellisestä nettisivupäivityksestä on vierähtänyt jo kolmisen kuukautta. Mutta jollette ole jo huomanneet, niin face-sivumme päivittyy melkein viikoittain. Kannattaa pysyä linjoilla.

Sen verran kertausta kesän ja alkusyksyn tapahtumiin, että Minitiimi polkaisi näyttelyvuoden 2016 käyntiin Sawoshowsta, eikä ollenkaan vaatimattomalla menestyksellä. Meidän mummokoira Neppari pokkasi ROPin kahtena päivänä ja kolmantena näyttelypäivänäkin se ylsi narttujen voittoon ja VSP:ksi. Ryhmäkehissäkin se juoksenteli ihan kiitettävästi, sillä se poimittiin jatkoon (shortlistattiin) jokaisella kerralla, kun se pääsi esiintymään. Perjantaina RYP-1-voitto Marja Talvitien tuomaroimana, mutta muilla kerroilla muut olivat parempia.

Vedimme henkeä viikon, ja suuntasimme elokuun toisena viikonloppuna Helsinkiin rodun erikoisnäyttelyyn. Mukana olivat Neppari, Nadia, Nino ja Valto sekä Helsingin vahvistuksemme Noela. Eikä erkkarissakaan tarvinnut shelttejämme hävetä. Nepparille PN2 ja BIS-veteraani, Ninolle PU2 ja Valtolle PU4 ja VSP-veteraani. Kasvattajaryhmäni oli BIS. Nadia sijoittui kolmanneksi SAn kera valioissa, ja saman tempun teki Noela avoimessa luokassa. Ei ollenkaan pöljempää.

Nadia pääsi elokuussa vielä Kokkolan ja Rovaniemen ryhmänäyttelyihin edustamaan tiimiä. Eikä huonosti, sillä Kokkolassa se voitti kaiken. Siis kirjaimellisesti kaiken. ROP, RYP1 ja BIS1 sekä BVIS1. Rovaniemellä Nadia oli VSP ja BVIS3.

Rusina ja Reeta vaihtoivat hampaansa ja nartun koon alaraja ylitettiin jokunen viikko sitten. Molemmilla on normaali purenta, ja Rusinalla kaikki hampaat. Reetalta jäi puuttumaan oikeanpuolimmainen ylä-P3. En usko, että se enää tulee, vaan hammasrivistössä tulee olemaan siinä kohdin aukko. Olen kuitenkin tyytyväinen suoriin etuhammasriveihin sekä oikeanlaisiin kulmureihin.

Nyt olemme vetäneet henkeä reilun kuukauden ja uusia näyttelyilmoja loppuvuodelle on täytelty koko lompakon paksuudelta. Rusina pääsee debytoimaan näyttelykehät Jyväskylästä, josta jatkaa sitten Messarin pentunäyttelyyn. Mukana on myös meidän mummokoira Neppari. Reetan näyttelydebyytti saa odottaa, kunnes rimppakinttu saa vähän lihaa päälleen. Energisenä ja vilkkaana koirana se on melkoinen luuviulu, vaikka saakin saman verran ruokaa (ja välistä vähän ekstraa) kuin Rusina.

Meidän tiimi täydentyi lokakuun vaihteessa myös uudella jäsenellä, kun kävin kotiuttamassa Nastolasta pienen Murun, Golden Rose As Good As Goldin. Sormet on tietenkin ristissä, että se pystyisi aikanaan tuomaan jotain uutta kasvatustyöhöni. Sivun pääkuvassa Muru, 9 viikkoa.


Very briefly in english. We visited few shows in August and my team made me proud. Neppari won 2 x BOB, 1 x BOS and 1 x BIG1 at Sawoshow and 1 x BVIS in Sheltie Speciality.  At the same show Nino placed BD2 and Ranger BD4 and BOS veteran. My breeders group won BIS breeder.

Nadia reached for the stars at Kokkola and Rovaniemi shows. At Kokkola Show she won. All. BOB, BOB veteran, BIG1, BIS1 and BVIS1. Rovaniemi she won BOS and BVIS3.

Both puppies finished their teething and Rusina has full dentition. Reeta has one missing premolar.  At the age of 5 months they both were 33 cm. Hopefully they will grow 2 cm more…

I have filled few entryforms for both Rusina and Neppari for November and December. In November we are heading to Jyväskylä and in December to Winner Shows. Where else?

Latest addition to our team is a sable and white sheltie girl “Muru”, Golden Rose As Good As Gold. She arrived in the beginning of October to Kajaani and already settled in.