Nukka geneettisesti silmäterve | Nukka is Normal for CEA/CH

Minitiimi sai eilen joukkojensa vahvistukseksi CEA:n suhteen geneettisesti silmäterveen uuden tiimiläisen, kun Nukan Optigen-testin tulokset kilahti sähköpostiini. Tällä kertaa kusti polki näytteitä jenkkilään 4 viikkoa (Expres-pikakirje, 3-8 arkipäivää) ja itse testaamiseen meni Optigenilta vain viikko.

Kun tutkin tilastoja, niin huomasin, että kaikki omistamani ja jalostukseen käyttämäni soopelit ovat olleet geneettisesti terveitä Ninjaa lukuunottamatta. Ninja on geenitestattu kantaja. Nirppua, kantanarttuani, eikä sen tytärtä Nastaa ole testattu, mutta kaikki niiden jälkeläiset ovat olleet kliinisesti terveitä tunnettujen kantajien kanssa. Am I lucky or what?


Nukka got her Optigen gene test results back today. She’s Normal for CEA/CH ie. genetically clear for CEA/CH. Like her dam, and granddam and…