Kaksi HEWiä 2015 | Two Helsinki Winners 2015

Käsittämättömän hieno Helsinki-viikonloppu takana. Menin 5.12. hakemaan vain Vuolasvirta-palkintoani, mutta ajelin sunnuntaina kotiin Annan ja kahden Helsinki Winner 2015 kanssa. Kaiken kruunasi Nepparin PN3-sijoitus lauantaina sekä sunnuntaina 6.12. kasaan saatu kasvattajaryhmä.

Lauantaina sheltit arvosteli portugalilainen Pedro Sanches Delerue. Koiria oli ilmoitettu hänelle yhteensä 117, joten en osannut odottaa koirilleni edes luokkasijoituksia. Tuomari kirjaimellisesti häkellytti minut nostamalla Naksun valiourosten voittoon, ja lopulta urosten voittoon (PU1). Olin onnesta sekaisin.

Sormet ristissä jännitin Nadian kehäkierrosta – ei sillä, että olisin ollut huolissani sen esiintymisestä tai karismasta. Koska sisaruksia on monesti kuvailtu “yhdestä puusta veistetyiksi”, toivoin salaa, että myös se onnistuisi sijoittumaan omassa luokassaan. Ja onnistuihan se – ensimmäiseksi. Taisin kiljaista ääneen? Upean näyttelymenestyksen viimeisteli Nepparin toinen sija veteraaninartuissa. Tai niin minä luulin.

Lopulta paras narttu -lineupissa olivat mukana sekä Nadia että tätinsä Neppari. Nadialle narttujen voitto (PN1) ja Neppari taapersi kolmanneksi (PN3) veteraanivoittajan perässä. Käsittämätöntä. Uskomatonta. Ihan älytöntä. Lauantain Messarin kaksi parasta shelttiä Minitiimin pentulaatikon tuotoksia! 7-vuotiaat, kohta veteraani-ikäiset Naksu ja Nadia! Once in a lifetime!

ROP Naksulle, mutta tuomari tuli kehän jälkeen kertomaan, että se voitti vain karvan mitalla. Nadia olisi ollut voittaja isommassa turkissa.

Naksun arvostelu (PU1 CACIB ROP Helsinki Winner 2015):
“Excellent type. Correct head and expression. Good neck. Strong topline. Correct angulation. Hocks well set down. Typical movement. Excellent coat.”

Nadian arvostelu (PN1 CACIB VSP Helsinki Winner 2015):
“Correct size. Excellent type. Beautiful head. Good neck and topline. Correct proportions. Good angulation. Correct movement. Excellent coat and condition.”

Nepparin arvostelu (ERI2 SA PN3):
“Excellent type. Correct size. Feminine head. Good proportions. Correct movement. Top quality coat.”

Shelttikehän jälkeen kävin pyörähtämässä Nepparin kanssa kierroksen isossa kehässä hakemassa koirallisen elämäni suurimman saavutuksen, Vuolasvirta-palkinnon. Juhlallisessa seremoniassa oli mukana melkein kaikki 44 palkittua kasvattajaa edustamiensa rotujen kanssa.

Palkintojenjakotilaisuuden jälkeen tapasin rotuyhdistyksemme puheenjohtajan ja sihteerin Holiday Innin talvipuutarhassa kakkukahvien merkeissä. Valitettavasti jutusteluhetkemme oli lyhyt, sillä minun piti kiirehtiä vielä ryhmäkehään. Siinä välissä annoin puhelinhaastattelunkin maakuntalehtemme toimittajalle ja ja ja…

Ryhmässä läpijuoksu ruotsalaisella saksanpaimenkoirakasvattajatuomarilla, mutta pääasia, että pääsimme käymään Naksun kanssa vielä kerran isolla sinisellä ennen mahdollisia veteraanikehiä…

Sunnuntaina shelttejä oli ilmoitettu Voittaja 2015 -näyttelyyn yhteensä 104 kpl ja tuomariksi oli kutsuttu australialainen Garry Dryburgh. 9 veteraania arvosteli kotimainen Harto Stockmari, jolle sunnuntain Messari lienee ollut ensimmäinen shelttikomennus.

Nepparille Stockmarilta EH. Elämänsä toinen. Se ensimmäinen tuli keskenkasvuisena junnuna, ja nyt 9 vuotta myöhemmin se toinen. Nepparin ERI-statistiikka olikin liian hyvää ollakseen totta.

Nepparin arvostelu (EH):
“Selvä sukupuolileima, mittasuhteiltaan aavistuksen matala. Oikeanmuotoinen ja -ilmeinen pää. Hyvä purenta. Hyvä kaula. Oikeanmuotoinen runko. Vähän jyrkkä lantio. Hyvin kulmautunut takaosa. Ikäisekseen hyvä karva. Liikkuu hyvin sivulta, vähän ahdas takaa”.

Jos Nepparin tulos oli vaatimaton, eivät muutkaan minitiimiläiset sunnuntaina kehän kirkkaimpina tähtinä loistaneet. Naksulle ERI, Noelalle EH, samaten Nadialle. Kasvis sijoittui toiseksi, mutta ei KP:a erittäin hyville. That’s showing. Sometimes you win, sometimes you lose!

Naksun arvostelu (ERI):
“Good breed type. Symmetrical outline. Good parallel planes. Prefer sweeter expression and more neck. Would prefer better front. Very good body and hindquarters. Would prefer lighter gait with more reach”.

Noelan arvostelu (EH):
“Good type. Would prefer more neck to complete picture. Very good head planes. Good front and body. Balanced hindquarters. Lacks reach and drive in moving”.

Nadian arvostelu (EH):
“Good breed type. Would prefer better outline. Good head planes. Prefer more tipped ears. Prefer better front. Good body and hindquarters. Prefer more reach and drive when moving”.

Kasvattajaluokka (KAS2):
“Consistant type. Pleasing similar heads. Would prefer more ground covering gait. Overall very good quality and consistancy”.


At Helsinki Winner Show shelties were judged by Mr Pedro Sanches Delerue from Portugal, and he did a very good job with judging. I could say “type judging” as BOB and BOS were full litter mates after Ch Helskon Kaleva and Minitiimin Quizz Show.

The BOB and Helsinki Winner 2015 was my sable boy Nacho, C.I.B & Nord & Fi & Se & No Ch HeW-13 NordW-13 W-13 Minitiimin Unique Like Me and his full litter sister Fi Ch Minitiimin Updated Quizz was BOS and Helsinki Winner 2015. And iceing on the cake – their aunt (dam’s full litter sister) C.I.B & Nord & Fi & Se & No Ch NordVW-13 Minitiimin Quest For Glory placed 3rd in BB class.

Unfortunately I didn’t have a breeders group in Saturday…

In Sunday at Finnish Winner Show the shelties were judged by an Australian judge Gerry Dryburgh who didn’t like my shelties. Nacho got Excellent and the girls Noela and Nadia got only Very Goods. Neppari got also Very Good under the Finnish judge Harto Stockmari. Her second Very Good ever. She got her first from junior class 9 years ago…

My breeders group placed 2nd but didn’t got a Honour prize from Gerry.