1200 km ja kaksi näyttelyä kolmessa päivässä | 1200 km and two shows in three days

Minitiimi teki viime viikonloppuna semmottisen rengasmatkan, että vasta näin pari päivää levättyäni olen kykenevä antamaan jotain raporttia reissusta.

Auton mittariin kertyi kilometrejä melkein 1200 km. Perjantaina ajelin Seinäjoelle, jossa yövyimme. La-aamuna siirryimme Poriin, jonka piti olla aurinkoinen ja lämmin. Paino sanalla piti. Vastassa oli sateinen ja kolea Porin ravirata. Onneksi sade lakkasi kehien ajaksi, ja koirat saivat esiintyä irlantilaiselle Sean Delmarille kuivissa turkeissa.

Naksulle perinteikäs PU2 ja vara-cacib, Noomille EH pienen koon ja hentouden takia ja Nepparille PN3 ja ROP-veteraani. Tuomari tuntui ihastuvan Neppariin, sillä mainitsi siitä vielä sijoitusten jälkeenkin, että voi kun sillä olisi ollut enempi turkkia, olisi sijoituskin voinut olla parempi…Olin kuitenkin tyytyväinen vuoden neljänteen PN-sijoitukseen.

“Quality never goes out of style” sanoi hän ojentaessaan ROP-veteraani-ruusukkeen juoksukierroksen jälkeen.

Naksun arvostelu (ERI2 SA PU2 vaca):
“Nice expression. Small fine, well-placed ears. Would like the head a little finer. Nice ruff around the neck. Good front and shoulders. Excellent topline. Excellent tail set. Nice strong hocks. Good mover. Excellent texture of the coat.”

Noomin arvostelu (EH):
“Too petite all over. Foreface falling away under the eyes and too snipey. Would like the chest deeper. Would like more bone, just a little too light all over.”

Nepparin arvostelu (ERI1 SA PN3 ROP-veteraani):
“Would like a better shape in the eyes. Nice small ears. Good head proportions. Excellent front and shoulders. Good hips. Nice angulations in the rear. Would just like her a little fuller but very stylish mover. A very light footed mover.”

Ryhmäkehät olivat jo alkaessaan puolitoista tuntia myöhässä, ja veteraaniryhmä oli siirretty toiseksi viimeiseksi. Pääsimme lähtemään ajelemaan seuraavaan näyttelykaupunkiin Porista vasta illansuussa klo 18. Perillä Iisalmessa olimme vähän vaille kaksitoista yöllä.

Iisalmessa piti sunnuntaina olla sadetta ja ukkosta, mutta onneksi emme saaneet jälkimmäistä. On muutenkin kurjaa saada ulkonäyttelyissä sadetta niskaansa, joten mitään extrajännitystä ei niissä kaivata.

Naksulle lyhytsanaiselta ja jäyhältä italialaiselta Nicola Imbimbolta PU2 ja vara-cacib. Ihmettelin jälkikäteen sijoitusta, koska muut PU-luokan sijoittuneet olivat kooltaan pienempiä ja selvästi brittityyppisiä. Mutta en valita. Ihan hyvä näinkin.

Noomi räjäytti Iisalmessa potin, ja lauantaina liian pieneksi tuomittu olikin yön aikana muuttunut täydellisen oikeankokoiseksi. Mutta näinhän se on. Toinen tykkää tyttärestä, toinen äidistä.

Noomille luokkavoitto SA:lla, elämänsä toinen PN2-sijoitus, vara-sert ja CACIB, sillä narttujen voittaja oli junioriluokan koira. Valton tytär Sointu otti PN3-sijoituksen vara-cacibin kera. Muutkaan sijoitetut nartut eivät olleet kooltaan isoja.

Nepparille veteraaneissa luokkavoitto ja ROP-veteraani-sijoitus.
Ryhmässä aussituomari ei edes katsonut meidän karvavammaista koiraa…

Naksun arvostelu (ERI1 SA PU2 vaca):
“Typical head. Good size & expression. Excellent coat and colour. Good angulation. Very fluent & typical gait.”

Noomin arvostelu (ERI1 SA PN2 vara-sert CACIB):
“Good size, good expression, well balanced, harmonic body. Coat in good condition. Good gait.”

Nepparin arvostelu (ERI1 SA ROP-veteraani):
“10 years, excellent condition. Typical head. Well balanced. Coat in good condition. Very fluent gait.”


Last weekend we drove 1200 km for two shows. We headed to the West Coast in Friday and slept one night in Seinäjoki. In Saturday we were in Pori Int show judged by Sean Delmar from Ireland. Nacho got BD2 res-cacib once again, and Noomi got only VG because of her small size. Neppari placed third in Best Bitch class and won BOB-veteran. She was shortlisted with 6 others in BIS veteran group so I’m happy with the results.

After the show we drove nearly six hours to next city.  In Sunday we were in Iisalmi Int show judged by Nicola Imbimbo from Italy. Nacho got…BD2 res-cacib 😀 and Noomi hit the jackpot by placing 2nd in BB competition. She won her first res-CC and her first CACIB as the winner was a junior bitch. Neppari won her class and BOB-veteran. The BIS veteran group was judged by an Australian judge but she didn’t put us up in the group.

Happy but exhausted.