Pennut 5 viikkoa | Pups are already 5 weeks old

Hupsideisi, aika lentää. Edellisestä postauksesta on jo luvattoman pitkä aika. Mutta tässä pikäpäivitystä.

Meillä oli pieniä ongelmia pentujen suhteen kolmannella elinviikolla, kun Norma-mamman maitohanat tuntuivat menneen kiinni. Jouduin aloittamaan pentujen lisäruokinnan kiinteällä ruoalla aikaisemmin kuin olisin halunnut – varsinkin, kun ottaa huomioon, että nämä ovat muutenkin kehityksessä muutaman päivän jäljessä todellista ikää.

Molemmat pennut ovat kuitenkin nyt ylittäneet kilon rajan. Tyttö, Nukka, syö kiinteää jo lautaselta, mutta poikaa pitää vielä syöttää suoraan suuhun. Painoeroa näillä kahdella on rapiat 200 grammaa.

Poika on varsinainen viikari luonteeltaan. Koko ajan menossa sata lasissa. Tyttö on varmaan maailman hyvätuulisin pieni shelttipentu. Sen häntä heiluu lakkaamatta. Tutisevaa videokuvaa viime viikonlopulta löydät täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=41QTUDoPSN0

Tänään vietimme myös pentujen nimiäisiä. Pojasta tulee Minitiimin Gotta Love The Looks – se on niiiiiiiiiin namupala. Toivon näkeväni sen näyttelykehissä. Olen tuntenut siltä molemmat kivekset noin viikko sitten ensimmäisen kerran. Tytöstä tulee Minitiimin Gosh These Curves. Ja tyttö jää kotiin, mikäli sen koko on ok 8 viikon ikäisenä ja se on terve pentutarkastuksessa. Molemmilla on normaalit pentupurennat.


Pups are already 5 weeks old. We had minor difficulties couple of weeks ago because Norma the dam didn’t produce milk very well. I had to start to wean them earlier that I wanted. The girl is eating quite well already but the boy is still learning.

You can find a video from last weekend above.

Both puppies look nice. The boy will be entire most likely, because I have felt both testies a week ago. They both have correct bite and their sizes are ok for their age. They will have their vet check at the end of October and then I will decide whether they go or stay 🙂